Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Airport maakt zijn halfjaarlijkse balans op

Passagiersvolume op het niveau van vorig jaar

Dtm leuchtbuchstaben

Dortmund Airport sluit de eerste helft van 2024 af met een gematigde groei en kan daarmee verder uitbreiden op het sterke niveau van het recordjaar ervoor. Van begin januari tot eind juni zijn in totaal 1.453.528 passagiers opgestegen en geland op Dortmund Airport. Het resultaat komt overeen met dat van de eerste helft van 2023, destijds een nieuw record, en is licht gestegen met 1,8 procent (2023: 1.427.285 passagiers). Kijkend naar het tweede kwartaal telde de luchthaven in totaal 818.421 passagiers, bijna 17.000 minder reizigers dan in de vergelijkbare periode van 2023 (2023: 834.985).

Hoewel voor 2024 een verdere stijging van het aantal passagiers gepland stond, is Guido Miletic, hoofd Airport Services + Marketing & Sales, niet verrast door de cijfers: “Ondanks de huidige capaciteitsdaling bij Wizz Air hebben we het niveau van het voorgaande jaar kunnen stabiliseren.” Sinds maart heeft Wizz Air een aantal routes tijdelijk ingekort of zelfs geannuleerd vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de motoren. "Trends gaan minder over geïsoleerde waarnemingen en meer over de algehele ontwikkeling, inclusief een breed scala aan interacties. We hebben duurzame groei kunnen realiseren sinds de enorme ineenstorting van de luchtvaartsector vier jaar geleden. Met de halfjaarcijfers hebben we er vertrouwen in dat we deze trend op de lange termijn kunnen voortzetten”, zegt Guido Miletic, terwijl hij de resultaten toelicht.

De onbetwiste leider onder de populairste bestemmingen vanuit Dortmund is Katowice in Polen, dat in de eerste zes maanden door ongeveer 206.000 gasten werd bezocht. Palma de Mallorca volgt op de ranglijst met bijna 96.000 passagiers en Boekarest met ongeveer 87.000 reizigers. De drukste maand van de eerste helft van het jaar was mei met in totaal 282.052 reizigers.

Met de zomervakantie in aantocht verwacht de luchthaven een stijging van het aantal passagiers. Positieve impulsen voor het passagiersvolume komen ook van de verhoogde frequentie naar Istanbul sinds begin juli en de nieuwe route naar Mallorca door Condor.