Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Europa is te gast in de voetbalhoofdstad Dortmund

Dortmund Airport maakt de balans op van de EM-periode

Maskottchen ita airways dortmund airport
© Hans Jürgen Landes

Dortmund Airport kijkt tevreden terug op de afgelopen vier weken van het EK. In de gaststad Dortmund vonden van 14 juni tot 14 juli in totaal zes wedstrijden van de UEFA EURO 2024 plaats, waaronder een achtste finale en een halve finale.

Zowel de deelnemende teams als enkele duizenden enthousiaste fans reisden via Dortmund Airport naar de wedstrijden. In totaal werden er 263 vluchtbewegingen geregistreerd in direct verband met het toernooi, waarvan 219 GAT-verkeersbewegingen en 45 bewegingen van fancharters en teamvluchten. Het Italiaanse nationale team verdient speciale vermelding omdat zij de luchthaven het vaakst gebruikten vanwege hun nabijgelegen basiskamp. Daarnaast brachten de Turkse, Deense, Nederlandse en Engelse teams een bezoek aan de luchthaven. Een bijzonder hoogtepunt voor veel lokale fans was de aankomst van het DFB-team voor de achtste finale van het EK tegen Denemarken. Passend bij het evenement kreeg de terminal een feestelijke uitstraling in EM-stijl. Naast talloze decoratieve elementen zorgden een XXL EK-trofee en EK-mascotte Albärt af en toe voor een voetbalsfeer onder reizigers en bezoekers.

De uitvoering van fan- en teamvluchten verrijkte de variëteit aan luchtvaartmaatschappijen op Dortmund Airport met maatschappijen zoals British Airways, Turkish Airlines, ITA Airways en Scandinavian Airlines. Zowel Wizz Air als Ryanair verhoogden tijdens het EK hun capaciteit door extra vluchten in te zetten op bestaande routes en speciale vluchten aan te bieden naar onder andere Milaan, Birmingham en Londen-Luton. Naast vele fans was er ook een groot aantal prominenten uit de culturele en politieke wereld op Dortmund Airport aanwezig, zoals bondskanselier Olaf Scholz en de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa. Bij de afhandeling deden zich geen noemenswaardige vertragingen of storingen voor. Zelfs bij kortetermijnwijzigingen als gevolg van het toernooi kon de luchthaven met soepele aanpassingen punten scoren.

Tot slot is de luchthaven blij als mobiliteitsdienstverlener in de regio bij te hebben kunnen dragen aan het succes van dit unieke evenement. Veel dank gaat uit naar de partners en medewerkers van Dortmund Airport, die tijdens de EK een hoge mate van flexibiliteit, inzet en betrouwbaarheid hebben getoond.