Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Vakantievolume op niveau van vorig jaar

Bijna 450.000 passagiers tijdens de zomervakantie

Luftbild vorfeld dortmund airport 1
© www.blossey.eu

Dortmund Airport trekt een positieve conclusie uit de afgelopen zes weken vakantieperiode: Tijdens de zomervakantie in NRW werden in totaal 447.117 aankomende en vertrekkende passagiers geregistreerd.

Gezien het voortgaande onderhoud bij Wizz Air en de daardoor verminderde vluchtschema's waren de voorspellingen voorzichtig ten opzichte van het voorgaande jaar. De luchthaven schatte de verwachtingen voor het hoogseizoen op ruim 400.000 passagiers. Guido Miletic, hoofd Airport Services & Marketing & Sales, is des te blijer met het resultaat: “Het was niet vanzelfsprekend om de bezettingsgraad van het voorgaande jaar te halen. Het hele team heeft uitstekend werk geleverd en we zijn blij dat zoveel reizigers voor Dortmund Airport hebben gekozen.” Het recordresultaat van vorig jaar (449.571 passagiers) werd bijna geëvenaard, waardoor dit jaar het op één na beste zomervakantieresultaat werd behaald. Op 27 juli maakten 12.647 reizigers gebruik van de luchthaven.

In totaal konden reizigers kiezen uit meer dan 40 vakantiebestemmingen. De lijst met topbestemmingen wordt opnieuw aangevoerd door Katowice (bijna 59.000 reizigers), gevolgd door Palma de Mallorca (zo'n 41.000 passagiers) en Boekarest (ruim 26.000 reizigers). Ook Gdansk, Londen en Sofia waren populair bij de reizigers. De start van drie extra wekelijkse vluchten naar Mallorca, uitgevoerd door Condor, zorgde voor een toename van het passagiersvolume op deze route met ongeveer 8,5 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.

Extra vluchten van Trade Air, samen met het aanbod van Wizz Air, leidden tot een bijna verdubbeling van het passagiersvolume op de route van en naar Pristina. Ook de relatief nieuwe route naar Istanbul trok met bijna 14.500 passagiers veel belangstelling.